Jeni Packalen


Mezzosoprano

BiografiaPå svenska Suomeksi In English

Jeni Packalen on yksi Suomen valovoimaisimmista mezzosopraanoista.
 
Jeni Packalen debytoi Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2009 Ullan roolissa oopperassa Isän tyttö. Hänen viimeisimpiä roolejaan Suomen Kansallisoopperassa ovat olleet Baba the Turk Stravinskyn oopperassa Hulttion tie, Vanha rouva Shostakovitsin oopperassa nenä ja Albine Massenet´n oopperassa Thaïs.
 
Jenin rooleja vuosien varrella ovat olleet myös mm. Rigoleton Maddalena (Graz), Siegfriedin Erda (konserttiversio Bayreuth) sekä Kuusiston Isänmaan tyttärien Marjatta (Vaasa).
 
Kuluvan kauden 2016-2017 kohokodiksi nousevat Jenin ensimmäinen esiintyminen Verdin Requiemin mezzosopraanosolistina sekä Suomen Kansallisooperan uutuusproduktion Tshaikovskyn Jevgen Oneginin Olga. Kesällä 2017 Jeni on mukana Ilmajoen musiikkijuhlilla kantaesitettävässä Mannerheim oopperassa.
 
Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla hän on vieraillut vuodesta 2010. Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla Packalen on esittänyt muun kamarimusiikin ohessa useita oopperarooleja kuten Bizet/Constant version Carmenista sekä Rumpalin roolin Ullmannin oopperassa Atlantiksen Keisari.
 
Jeni Packalen on palkittu Lappeenrannan laulukilpailuissa toisella palkinnolla 2008 ja hän oli vuonna 2009 Suomen Richard Wagner-kulttuuriyhdistyksen Bayreuth stipendiaatti.
 
Jeni on opiskellut Lahden konservatoriossa sekä Metropolia ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui laulajaksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2010. Valmistumisensa jälkeen hän jatkoi opintoihin Sibelius-Akatemiaan. Hänen opettajianaan ovat toimineet mm. Margareta Haverinen, Heikki Pellinen, Collin Hansen, Dale Fundling sekä Gustav Djupsjöbacka.