Jeni Packalen


Mezzosoprano

BiografiaPå svenska Suomeksi In English

Jeni Packalén teki debyyttinsä vuonna 2008 West Coast Kokkola festivaaleilla  Puccinin oopperassa Suor Angelica ja tämän jälkeen Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2009 Ullan roolissa Olli Kortekankaan oopperassa Isän tyttö. Tämän jälkeen rooleja on kertynyt useita,  mm.  La Principessa d´Eboli Verdin oopperassa Don Carlo, Carmen  oopperassa La Tragedie de Carmen, Suzuki Puccinin Madama Butterfyssa, Olga Tchaikovskyn Jevgeni Oneginissa sekä Stravinskyn Hulttion tien Baba The Turk. 
 
Halusta olla mahdollisimman monipuolinen muusikko on Jeni Packalénille syntynyt läheinen suhde myös kamarimusiikkiin, barokkimusiikkiin ja kirkkomusiikkiin.  Vuodesta 2010 lähtien hän on esiintynyt säännöllisesti Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla, myös Lux Musicae, Ritarihuoneen kamarikesä, BarokkiKuopio sekä Naantalin musiikkijuhlat ovat kiinnittäneet hänet vuosien varrella taitelijakseen.
 
Jeni Packalén on esittänyt laajan kirjon passio- ja oratoriokirjallisuutta yhdessä mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Barokkiorkesterin, Kymi Sinfonietan, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Kuninkaantien muusikoiden kanssa. Jeni Packalén on lukuisien Suomen kaupunkien lisäksi esiintynyt myös Saksassa ja Itävallassa. 
 
Jeni Packalén on palkittu Lappeenrannan laulukilpailuissa toisella palkinnolla 2008. Vuonna 2009 hän oli Suomen Richard Wagner-kulttuuriyhdistyksen Bayreuth stipendiaatti.
 
Jeni on opiskellut Lahden konservatoriossa sekä Metropolia ammattikorkeakoulussa Margareta Haverisen johdolla. Hän valmistui Metropolia ammattikorkeakoulusta laulajaksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2010. Valmistumisensa jälkeen hän jatkoi opintoihin Sibelius-Akatemiaan, jossa sai opetusta mm. Collin Hansenilta, Ilmo Rannalta ja Gustav Djupsjobackalta. Ammattiopintojensa jälkeen Jeni on työskennellyt useiden korrepetittoreiden, kuten Hans-Otto Ehrström, Dale Fundling ja Klaus Sallmann kanssa sekä opiskelee uutta repertuaria lauluopettaja Uwe Griemin johdolla.