Jeni Packalen


Mezzosoprano

Media

Reviews

 "Packalén ilmensi vakavan tummalla ja puhdassointisella mezzosopraanollaan hillityn vivahteikkaasti ja tyylikkäästi ääntäen laulujen auvoisaa, mutta arkailevaa rakkaudenkaipuuta.

Konsertti huipentui Chausson´n laajaan teokseen Poème de l'amour et de la mer (Rakkauden ja meren runoelma). Soitinyhtye loihti huumaavia myöhäisromanttisia sointiaaltoja. Näissä aistillisissa kuohuissa laulusolistin rakkauslaulu kaarteli ekstaattisena ja voimakaslinjaisena virtana, joka synkistyi lopussa, rakkauden kuollessa, yhä vain tuskaisemmaksi."

(Aino Ackté kamarifestivaali 9.6.2015, Hs - Hannu-Ilari Lampila) 

"Alors même que Gidon Kremer, entouré de Ula Ulijona – longtemps premier alto de la toujours impressionnante Kremerata Baltica – et de la remarquable mezzo-soprano Jeni Packalen, apporte avec le bref mais idiomatique Es sang vor langen Jahren sa pierre à une journée centrée sur Arvo Pärt."

(Diapason Critique 22/7/2013)

"Projektets kanske största behållning var att få höra Carmenmusiken med en kammarensamble och utan några som helst balansproblem med sångarna. Speciellt Jeni Packalèn imponerade som en härligt expressiv Carmen."

(La tragedie de Carmen, Hbl)

"Jeni Packalen ei cv:nsä mukaan ole vielä Carmenin roolia tehnyt, mutta en usko hänen siltä enää kauan välttyvän, niin passeli hän oli rooliin sekä ääneltään että olemukseltaan. Rohkeasti hän kujeili, karakterisoi ja kajautteli."

(La tragedie de Carmen, Kainuun Sanomat)

"Isänmaan tyttäret marssittaa lavalle hyvätasoisen ja nuorekkaan ensamblen. Etunenässä lippua kantaa mezzosopraano Jeni Packalén. Hän tuo lääkintälotta Marjattana päärooliin juuri oikeanlaista, herkänpuhdasta hehkua. Kaunisvärisen äänen omaava Packalén laulaa ja näyttelee luontevasti.

(Isänmaan tyttäret, Ilkka ja Pohjalainen)

"Illan sykähdyttävimmäksi anniksi muodostui kahden hienon naissolistin esiintyminen. Marjukka Tepponen helkytti sopraanoaan laulussa Ich folge dir. Kaunis, kantava ja ylä-äänissäkin resonoiva ääni taipui laulun tunnelmaan eloisasti. Jeni Packalenin upeasti soineet alttoaariat vangitsivat vielä tehokkaammin. Niissä oli vankan osaamisen lisäksi vaikuttavaa musiikin ja sanoman välittymistä. Es ist vollbracht oli koko esityksen kohokohta: hieno aaria, upeasti laulettu ja syvästi ymmärretty.

(Johannes-passio, Kymensanomat)

"Loppukilpailun nousijoita oli myös mezzosopraano Jeni Packalen. Hänellä on harvinaisen syvä, kohtalontumma, alttomainen mezzosopraano. Verdin Naamiohuvien Ulrica-ennustajan saattoi kuvitella suoraan oopperalavalle. Tämä Ulrica hiljensi kuulijansa matrikaalisen käskevällä maan äidin äänellään ja sen alkuvoimaisella, dramaattisella virralla. Packalenin Carmen-Sequidillassa oli räiskähtelevää dramaattisuutta ja elämänvimmaa."

(Lappeenrannan laulukipailu, Hs, Hannu-Ilari Lampila)